Skip to main content

Kleur! We zien het overal om ons heen…vaak gaan we er heel bewust mee om! Met name in marketing communicatie, in ons kantoor en in huis, maar heel vaak vergeten en onderschatten we zelfs het (bewust) toepassen van kleur in onze outfits. Elke kleur vertelt iets over wie we zijn of wie we willen zijn…. Jij hebt de controle over de kleur van je kleding en daarmee heb je dus ook controle over de boodschap die je hiermee overbrengt!

Kleur trekt de aandacht, of juist niet. Kleur creëert een emotionele connectie of herinnert je aan iets. Met kleur spreek je zonder woorden te gebruiken. Sommige professionals die vaak in de spotlights staan, weten dit maar al te goed. Zij zijn bewust (gemaakt) van de kracht van kleur.

Als jij de juiste kleur draagt, zie je er vaak stralender uit, energieker of zelfs jonger. Het heeft een grote impact op hoe je je voelt en hoe anderen je zien. Het kan jouw hele look een boost geven en dat geeft zelfvertrouwen.

In het bedrijfsleven in Amerika en Engeland worden deze kleurworkshops regelmatig ingezet om medewerkers bewust te maken. Het is een substantieel onderdeel van Personal Branding.

Langzamerhand komt de trend ook naar Nederland en Europa.. Afgelopen week mocht ik bij DSM een kleurworkshop organiseren voor een aantal medewerkers. Naast de informatieve sessie, keken we samen naar het effect van de juiste en de verkeerde kleuren bij iemand. Het was voor velen een echte “eye-opener”. “Ik had nooit gedacht dat deze kleur mij zou staan” of “deze kleur kan ik beter niet meer dragen” werd er vaak geroepen.

Als je je dus bewust bent van jouw beste kleuren en als je zelfs een stapje verder wilt gaan, door het bewust inzetten van kleur, dan is de kracht van kleur ongekend! Ik gun iedereen een kleurworkshop, jong of oud, man of vrouw, het kan zoveel meer inzichten geven!

Ben jij nieuwsgierig geworden? Wil jij dit ook voor jezelf of voor je collega’s of voor je medewerkers (21 april is Secretaresse dag!). Stuur mij een berichtje en ik maak een programma op maat voor je!

 

“Colour is a power that directly influences the soul” – Wassily Kandinsky