Skip to main content
Niet alleen is het de titel van een leuk boek van Cécile Narinx, maar ik ervaar het dagelijks in mijn boutique Riviera Retro in Maastricht. Geluk voelen met een mooie jurk of outfit. Waar zit het in? Niet zozeer in de aankoop, of het “shopgeluk” in het algemeen. Het zit vooral in het gevoel dat een vrouw krijgt als ze zichzelf voor de spiegel ziet in die geweldige jurk.
In de afgelopen maanden, met name door het private shoppen, had ik veel tijd voor mijn klant. Ik heb gezien hoe sommige vrouwen echt veranderen in die ene outfit, waarvan ze nooit gedacht hadden dat het mooi zou staan…want we hebben nogal wat (verkeerde) overtuigingen als het om ons spiegelbeeld gaat; Ik ben hier te oud voor, ik kan dat niet meer dragen sinds mijn zwangerschap of overgang, ik ben te klein hiervoor, ik ben te dik of te dun hiervoor. Een scala van kritieken komt voorbij, maar dan… met een beetje overtuigingskracht van mij en de goede wil van mijn klant, gaat ze dan toch die ene jurk passen en zie daar!
Schoorvoetend komt ze uit de paskamer en gaat voor de grote spiegel staan en dan komt langzaam een schuchtere glimlach! “Och, had ik niet gedacht”! Die zin maakt mij dan zo blij! Niet omdat ik “gelijk” krijg, maar vooral omdat zij ongelijk krijgt over haar overtuigingen.
Ik zie een prachtige vrouw die straalt in haar outfit. Een beetje lippenstift of blusher erbij, eventueel een hakje eronder en voilà! Meer heeft een vrouw niet nodig. Zeker niet die negatieve overtuigingen. Elk figuurtype heeft meerdere positieve kanten en die kun je benadrukken met het juiste model jurk of rok of broek.
Ik help je graag met het vinden van jouw outfits en ik hoop dat ik dan een klein beetje kan bijdragen aan jouw geluk, want dat is dan uiteindelijk mijn geluk en de reden dat ik mijn boutique geopend heb!