Skip to main content

Ook ik denk na over hoe ik met Riviera Retro kan meedoen met de 1,5 meter samenleving. Nu is mijn winkel al niet erg groot en passen er van nature niet meer dan 3-4 personen in, maar toch droom ik al van een ‘winkeliersleven na Corona’.

Het massale afstruinen van winkels op zaterdag en in Maastricht ook op zondag, zal met de 1,5 meter samenleving heel lastig worden. Gelukkig maar, want wie zit daar nu eigenlijk op te wachten?

Ik denk vaak terug aan de tijd dat mijn ouders die een herenmodezaak hadden in Geleen. Vaak belden klanten van tevoren op en vroegen of ze op zaterdagavond konden komen of op zondagochtend of op woensdagavond. Onder het genot van een glaasje of een kopje koffie werd er alle tijd genomen om een mooie outfit samen te stellen. Eén op éen aandacht, zonder het rennen van klant A naar klant B: Private shopping avant la lettre!

Private Shopping zie je nu ook weer terugkomen! Eindelijk… zeker voor mij als nostalgische ziel was dat mijn drijfveer toen ik 8 maanden geleden mijn eigen zaak opende; Aandacht voor de klant, advies geven en tijd nemen met een glaasje of kopje koffie en iets lekkers.
Hoe efficiënt voor zowel de klant als de winkelier! Niet meer uren staan te wachten op de klanten, maar gerichte uren open en aan de andere kant niet meer uren winkel in en winkel uit tussen drommen mensen en volle rekken.

Ook nostalgisch is de aandacht voor de etalage. Vroeger in de zaak van mijn ouders kwam er 1x maand een etaleur die de hele dag bezig was om een zo mooi mogelijke etalage te maken. Wat een prachtig vak! De klanten liepen ’s avonds of op zondagochtend een rondje door de stad en zagen wat er allemaal in de winkel te koop was.
Ook dat zie je weer! Mooi versierde etalages, knuffelberenjacht, etalage wedstrijden, noem maar op. Hoe leuk is het om een stadswandeling te maken en naast de prachtige gebouwen ook de mooie etalages te bekijken.
En om die ‘etalage nostalgie’ nog meer kracht bij te zetten, heb ik ook een digitale etalage gemaakt d.m.v. een webshop. Thuis online kijken wat er nog meer is! Daarna maak je je private shopping afspraak, want je wilt dat item toch even voelen en passen voordat je eventueel definitief tot aankoop overgaat. Misschien ga je wel met heel iets anders de deur uit dan je aanvankelijk in gedachten had!
Dat is de verrassing van Private Shopping. Geef je over aan het advies op maat en ga dan happy naar huis of naar je 1,5 meter terrasje. Wat een relaxt en nostalgisch leven zal dat zijn!