Skip to main content

Vandaag vieren we feest! Want vanaf morgen gaan de dagen weer lengen… Langzaam aan komt er weer licht in de duisternis. Letterlijk en figuurlijk…want het COVID vaccin komt eraan!

De periode rondom 21 december is dus een belangrijk keerpunt in het jaar. Ook wel de zonnewende genoemd. In veel culturen op het noordelijk halfrond vieren ze dit keerpunt al eeuwen lang. Zo zijn er verschillende Midwinterfeesten, Lichtfeesten of Joelfeesten.

In Zweden vieren ze Sint Lucia (Sankta Lucia) op 13 december (iets eerder) en is symbolisch de overwinning van het licht op de duisternis. In Zweden wekken meisjes in witte kleding met een rode sjerp en met kaarsjes op hun hoofd het gezin en ouderen. Ze brengen dan eten en er worden speciale Lucialiedjes gezongen. Ook kiest elk dorp jaarlijks een eigen “Lucia”.

Maar we hoeven nog niets eens zo ver te gaan, want in het prachtige Limburgse Beek wordt er ook jaarlijks een lichtkoningin gekozen. De lichtkoningin bezoekt mensen uit Beek die het moeilijk hebben, ook vaak ouderen die eenzaam zijn. Zo brengt zij figuurlijk ook wat licht bij de mensen!

Maar….natuurlijk hoef je geen lichtkoningin of Sint Lucia te zijn om te stralen. Dat doe je vanuit jezelf en met een beetje hulp van een mooie stralende outfit! Daarom kies ik vandaag voor een moodboard met een kleurrijke outfit waarmee jij deze kortste dag van het jaar “bright” in kunt gaan!

Een mooie combinatie van oranje met grijs en wit. Oranje is een accentkleur in je outfit en staat voor warmte, enthousiasme, energie, beweging en speelsheid. Net wat we in deze tijd nodig hebben! Met een grijs of wit vest houd je de outfit verder rustig, zodat het accent echt ligt op je oranje items. De stijl is “city-chique” met een vleugje nostalgie…echt Riviera Retro!

Bekijk deze items in onze webshop!
Find it, love it, buy it!

Have a bright day!