Skip to main content

Daar is-ie weer! Het is weer Blue Monday oftwel deprimaandag…De derde maandag van januari is zo’n jaarlijks terugkerend fenomeen….
Maar waarom nu juist deze dag in januari die stempel heeft gekregen is discutabel…

Sommige wetenschappers hebben uitgerekend dat op deze dag een aantal elementen bij elkaar komen. Een element wordt veroorzaakt door het grijze en koude weer, een ander komt voort uit financiële parameters, zoals schulden en salaris en weer een ander element van deze deprimaandag komt doordat onze goede voornemens al langzaam wegebben en de kerst al weer vergeten is en de zomer nog lang niet in zicht is…..Voeg daar nog de lockdown aan toe en we hebben een donkerblauwe deprimaandag te pakken…

Maar…Wij laten ons niet zo snel uit het veld slaan, toch? Wij doen niet mee aan de “selffulfilling prophecy”
Er zijn verschillende remedies! Een mooie winterwandeling, een zelfgebakken cake of taart, een kleurrijke bos tulpen of een heerlijk glas wijn (voor degene die niet aan Dry January doen)… En wat dacht je van een nieuwe outfit shoppen? Ook dat doet goed! En zeker nu je mooie stukken kunt kopen met kortingen. Zo verslaan we ook meteen het financiële element van de Blue Monday berekening!

Misschien ga je voor een kleurrijke jurk om juist die grijze deprimaandag tegemoet te treden of je houdt vast aan het thema en gaat helemaal in het blauw! Want blauw wordt vaak geassocieerd met vertrouwen, intelligentie, geloof en zelfverzekerdheid. Blauw staat ook voor ruimte en vrijheid, want het doet denken aan de zee. Kortom, allemaal aspecten die zeer goed van pas komen en waarmee we de deprimaandag kunnen verslaan!

Ik ga voor de laatste optie en heb voor jullie een Blue Monday moodboard gemaakt met een aantal items uit mijn boutique. Wil je meer zien? Kijk dan in de webshop!

Want..One of the Secrets of a Happy Life is Continuous Small Treats!